Uno Nasıl Oynanır | UNO Oyunu Nasıl Kazanılır? Uno Kaç Kartla Oynanıyor?

0

Uno nasıl oynanır? İlk etapta yurt dışında ortaya çıkan ve oynanmaya başlanan bu oyun zaman içerisinde ülkemizde de oynanan bir oyun haline gelmiştir. 2 ila 10 kişi aralığında oynanabilen bu oyunun belli başlı kuralları bulunmaktadır. Aile ve arkadaşlarınız ile oynayabileceğiniz bu eğlenceli oyun keyifli zaman geçirmek isteyen kişiler için güzel bir seçim olabilir. Peki uno nasıl oynanır kuralları nelerdir?

uno-nasil-oynanir

 

Uno Nasıl Oynanır? Uno 2 Kişi Uno Oynayabilir mi?

Uno en az 2 kişi en fazla ise 10 kişi ile oynanabilen oyundur. Bu oyunu oynamak isteyen kişilerin minimum 6 yaş ve üzeri olması gereklidir. Uno nasıl oynanır, hemen anlatalım. Klasikleşmiş bu kart  koyununda her bir kişiye eşit olacak şekilde 7 kart dağıtılır. Diğer kartlar ise teker teker ters bir şekilde devrilmelidir. İlk kartın çekilmesi ile oyun başlar.

Oyuncuların devam edebilmesi için aynı renk ve aynı sayıya sahip olmaları gereklidir. Ancak aynı renk ve aynı sayı yoksa bu durumda kişilerin özel kart seçmesi ya da desteden yeni bir kart seçmesi lazımdır.

UNO oldukça kolay ve keyifli bir oyundur. Elinde son kartı kalan kişinin UNO demesi gereklidir. Demediğinizde ve seçim şansı rakibe geçtiğinde 2 ceza kartı çekilmesi zorunludur.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.